Top meest gestelde vragen
Kunnen jullie ook een gebogen trapleuning leveren?
Bij trappen met een kwart/bocht zit er vaak een glooiing in de trapboom (de zijkant waar de traptreden aan gemonteerd zijn). Ondanks deze glooiing kunnen bij dit soort trappen zonder probleem rechte trapleuningen geplaatst worden. Maar soms wordt ervoor gekozen om de trapleuning in dezelfde glooiing te laten lopen als de trapboom, je krijgt dan gebogen trapleuningen. Dit zie je vooral terug in wat oudere huizen.
Helaas kunnen wij geen gebogen trapleuningen leveren. Het juist inmeten van de maatvoering van een gebogen trapleuning is zeer complex en vinden we daarom te moeilijk om online op een goede manier aan te bieden. Het verloop van de glooiing is bij iedere trap anders en vraagt daarom om iets meer maatwerk. Mocht je toch graag een gebogen trapleuning willen, bijvoorbeeld omdat je ook al gebogen stootborden hebt, dan is ons advies om de hulp van een (lokale) timmerman in te schakelen. Die kan dat ter plekke juist inmeten en monteren.
Een gebogen trapleuning kan in de meeste gevallen prima vervangen worden voor een rechte trapleuning. Vandaag de dag worden er voornamelijk alleen nog maar rechte trapleuningen geplaatst. Enerzijds omdat dit een strakkere en modernere uitstraling geeft aan de trap, en anderzijds omdat het een stuk voordeliger in prijs is ten opzichte van gebogen trapleuningen.
Wil je graag jouw huidige gebogen trapleuning vervangen voor een rechte trapleuning en de huidige leuningdragers of schroeven in de muur opnieuw gebruiken? Houd er dan rekening mee dat dit niet in alle gevallen mogelijk is. Wanneer je een rechte trapleuning wilt monteren op 3 of meer bestaande leuningdragers/schroeven, dan is het belangrijk om te controleren of al deze leuningdragers/schroeven rechtlijnig aan elkaar lopen. Wanneer je oude trapleuning gebogen was, kan het zijn dat de leuningdragers/schroeven niet in een rechte lijn van elkaar staan. In dat geval zal je één of meerdere van de huidige leuningdragers/schroeven moeten verzetten. Zie de afbeelding hieronder ter verduidelijking.
Meer informatie en tips over het vervangen van een (gebogen) trapleuning kun je op deze pagina lezen.
Hoe bepaal ik de juiste lengte van mijn trapleuning(en)?
Voor het bestellen van nieuwe trapleuningen is het uiteraard belangrijk om te bepalen wat de lengte van de trapleuning(en) moet zijn. Om de trapleuning juist in te meten hebben we een handige inmeethulp opgesteld. Deze inmeethulp en andere vragen omtrent het inmeten kun je vinden op onze pagina over inmeethulp.
Bieden jullie montageservice aan?
Het monteren van onze trapleuningen is, zeker met behulp van onze montagehandleidingen, zeer eenvoudig zelf te doen.
Maar heb je echt twee linkerhanden? Dan is het begrijpelijk dat je de montage liever overlaat aan een professionele vakman. Wij bieden als webshop zelf geen montageservice aan. Planningstechnisch is het helaas te moeilijk om dit op een goede en voordelige manier aan te bieden.
Daarom verwijzen we je voor een montageservice door naar onze partner Zoofy. Via dit platform boek je eenvoudig en voordelig een betrouwbare vakman. Ideaal wanneer je niet de tijd, zin, kennis en/of het gereedschap hebt om je nieuwe trapleuningen zelf te monteren.
Op de pagina over montageservice lees je meer op de diensten van Zoofy.
Welk model leuningdrager is geschikt voor mijn muur?
Je hebt bij ons keuze uit verschillende soorten leuningdragers. De leuningdragers die we in ons assortiment hebben kunnen verdeeld worden in twee categorieën:
Montage met stokeind M8 (model C, D, K en M)
Montage met 3 of 4 schroeven (model A, B, E, G, H en I)
Welke model leuningdrager je het beste kunt kiezen is vooral afhankelijk van het type wand waar de leuningdrager op gemonteerd wordt.
Massieve muren en houten balken
Wordt de leuningdrager gemonteerd op een massieve muur (zoals beton, steen, gipsblokken, kalkzandsteen, cellenbeton/ytong) of een houten balk? Dan kunnen beide soorten (zowel de leuningdragers met schroeven als stokeind) prima gebruikt worden. Maar bij dit soort wanden zou ons advies zijn om te kiezen voor de leuningdragers die je monteert met een stokeind (model C, D, K of M). Dit zorgt namelijk voor een mooiere uitstraling omdat er bij deze leuningdragers geen schroeven in het zicht zijn (ook wel blinde montage genoemd). Daarnaast is deze leuningdrager op massieve muren het makkelijkst te monteren, omdat je maar één schroefgat per drager in de muur hoeft te boren.
Houten planken/wanden en gipsplaatwanden
Ga je de leuningdrager monteren op een houten (smet)plank, houten wandpaneel of gipsplaatwand? Dan adviseren we om de leuningdragers te nemen die je met schroeven monteert (model A, B, E, G, H of I). Bij een gipsplaat is het dan aan te raden om hierbij speciale gipsplaat pluggen te gebruiken. Gipsplaat pluggen kunnen wij niet meeleveren, maar zijn te verkrijgen in de bouwmarkt.
Inmeten & monteren
Hoe monteer ik de trapleuningen?
Het monteren van onze trapleuningen is geen lastige klus: gaten in de muur boren, de meegeleverde schroeven en pluggen erin en de trapleuning hangt! Maar het moet natuurlijk wel goed gebeuren. Daarom adviseren we je om onze handige montagehandleidingen te raadplegen. Hierin leggen we je stap-voor-stap uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Deze montagehandleidingen en alle andere vragen omtrent de montage kun je terugvinden op onze pagina met montagehandleidingen.
Heb je twee linkerhanden en wil je de montage liever uitbesteden? Wij bieden als webshop zelf helaas geen montageservice aan. Planningstechnisch is het helaas te moeilijk om dit op een goede en voordelige manier te organiseren. Voor montageservice verwijzen we daarom door naar onze partner Zoofy. Via dit platform boek je eenvoudig en voordelig een betrouwbare vakman. Bekijk onze pagina over montageservice voor meer informatie over de montageservice van Zoofy.
Wordt het bevestigingsmateriaal meegeleverd?
Wanneer je bij ons een trapleuning in combinatie met leuningdragers bestelt, wordt al het benodigde bevestigingsmateriaal (zoals schroeven en pluggen) gratis door ons meegeleverd. Ook wanneer je enkel leuningdragers (dus zonder trapleuning) bestelt leveren we het bevestigingsmateriaal mee.
In onze montagehandleidingen kun je terugvinden welk bevestigingsmateriaal er precies wordt meegeleverd en welke gereedschap benodigd is voor de montage.
Let op! De schroeven en pluggen die wij meeleveren zijn te gebruiken voor de meest voorkomende muren en wanden. Het kan echter zijn dat jouw wand of situatie erom vraagt om iets ander bevestigingsmateriaal te gebruiken. In het geval van een gipsplatenwand is het bijvoorbeeld aan te raden om speciale gipsplaatpluggen te gebruiken. En heb je een wat oudere, massieve muur die heel erg brokkelig is, dan kun je overwegen om gebruik te maken van een chemisch anker voor meer stevigheid. Gipsplaatpluggen en chemische ankers kunnen wij niet meeleveren, maar zijn te verkrijgen in de bouwmarkt.
Kan ik jullie leuningdragers op mijn bestaande schroeven in de muur monteren?
Veel leuningdragers worden gemonteerd op een stokeind M8. Wanneer je jouw huidige leuningdragers van de muur afdraait, zal er dan een stukje schroefdraad M8 (diameter 8 mm) uit de muur steken. Is dat het geval? Dan kun je op het schroefdraad wat uit de muur steekt gemakkelijk onze leuningdragers met stokeind-bevestiging (model C, D, K en M) monteren (mits het schroefdraad wat uit de muur steekt bij voorkeur ten minste ongeveer 15 mm lang is).
Wil je de trapleuning monteren op 3 of meer bestaande schroeven die al in de muur zitten? Dan is het wel belangrijk om te controleren of de schroeven rechtlijnig aan elkaar lopen. Wij leveren namelijk alleen rechte trapleuningen. Wanneer je oude trapleuningen gebogen waren, kan het zijn dat de schroeven niet in een rechte lijn van elkaar staan. In dat geval zal je één of meerdere schroeven moeten verzetten. Zie de afbeelding hieronder ter verduidelijking.
Kan ik jullie trapleuningen monteren op bestaande of andere leuningdragers?
Bij het bestellen van de trapleuning is het ook mogelijk om te kiezen voor een trapleuning zonder leuningdragers. In dat geval kun je de trapleuning monteren op je huidige leuningdragers of andere leuningdragers gebruiken.
Het is wel belangrijk dat de leuningdragers die je gaat gebruiken een geschikt zadel hebben. Voor ronde trapleuningen gebruik je leuningdragers met een rond zadel. Bij rechthoekige of sleutelgat trapleuningen gebruik je leuningdragers met een plat zadel.
Wil je onze trapleuning monteren op 3 of meer bestaande leuningdragers die al op de muur zitten? Dan is het belangrijk om te controleren of alle leuningdragers rechtlijnig aan elkaar lopen. Wij leveren namelijk alleen rechte trapleuningen. Wanneer je oude trapleuningen gebogen waren, kan het zijn dat de leuningdragers niet in een rechte lijn van elkaar staan. In dat geval zal je één of meerdere van de huidige leuningdragers moeten verzetten. Zie de afbeelding hieronder ter verduidelijking.Bestaande leuningdragers zijn in veel gevallen ook makkelijk te vervangen voor onze nieuwe leuningdragers zonder dat je nieuwe schroefgaten hoeft te boren. Veel leuningdragers worden namelijk gemonteerd op een stokeind/keilbout M8. Steekt er een stukje schroefdraad M8 (diameter 8 mm) uit de muur als je de bestaande leuningdrager van de muur draait? Dan kun je op dit metrisch draad gemakkelijk onze leuningdragers met stokeind-bevestiging (model C, D, K en M) monteren (mits het schroefdraad wat uit de muur steekt bij voorkeur ten minste ongeveer 15 mm lang is).
Let op:
Bij het monteren van boomstam trapleuningen op bestaande leuningdragers raden we het aan om te kiezen voor een rechte boomstam. Dan weet je zeker dat de trapleuning aansluit op de huidige leuningdragers die rechtlijnig aan elkaar lopen.
Bij onze (zwarte) rvs trapleuningen raden we het gebruik van bestaande of andere leuningdragers af. Ten eerste omdat het mooier oogt wanneer de leuningdragers dezelfde look hebben als de trapleuning. En ten tweede omdat het zelf boren van schroefgaten in rvs een stuk lastiger is ten opzichte van houten trapleuningen.
Kan ik een trapleuning monteren op een gipsplatenwand?
Een trapleuning monteren op een gipsplatenwand is zeker mogelijk, maar het vraagt wel om wat extra aandacht. Bij montage op een gipsplaat raden wij het aan om onze leuningdragers met schroeven te gebruiken (model A, B, E, G, H of I). Het is dan belangrijk en aan te raden om speciale gipsplaatpluggen te gebruiken. Deze kunnen wij niet meeleveren, maar zijn te verkrijgen bij de bouwmarkt.
Mocht je toch graag onze leuningdragers met blinde montage (model C, D, K of M) willen gebruiken op een gipsplatenwand is dat eventueel mogelijk. Wanneer er een holle ruimte achter de gipsplaat zit kun je gebruiken maken van een hollewandanker M8 van Toggler. Deze bevestig je in de wand en vervolgens draai je er een klein (rvs) draadeind/draadstang M8 (met een lengte van ongeveer 50 à 70 mm) in. Op het uitstekend schroefdraad kun je dan onze leuningdrager monteren. Bekijk onderstaand filmpje om een beter inzicht te krijgen hoe je het hollewandanker monteert. Wij hebben deze hollewandankers en draadeinden niet in ons assortiment en kunnen deze dus ook niet meeleveren, maar deze zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt.
Zijn de gipsplaten gemonteerd op een houten frame? Dan is montage van de leuningdragers met blinde montage ook nog mogelijk door het meegeleverde stokeind van de leuningdrager vast te zetten op het houten frame. Het is dan natuurlijk voor de montage wel van belang dat je weet waar de houten balken zich bevinden.
[[SPLIT]]
Ik heb een verspringing in de muur, hoe plaats ik hier een trapleuning?
[[TITLE]]
In een trapgat komt het soms voor dat er een verspringing in de muur zit, bijvoorbeeld door leidingwerk, een koof of de overgang van de ene naar de andere verdiepingsvloer. Voor het plaatsen van een trapleuning kan dat voor een uitdaging zorgen. Doordat de muur niet gelijk loopt is het namelijk niet mogelijk om de (zadels van de) leuningdragers in een rechte lijn van elkaar te plaatsen. We kunnen helaas geen verlengde of verkorte leuningdragers op maat leveren.
Toch zijn er gelukkig oplossingen te bedenken om ook bij muren die niet gelijk lopen een trapleuning te plaatsen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt oplossen. Ons advies is om zelf aan de hand van jouw trapgatsituatie te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw trapleuning.
1. Een blokje achter de trapleuningdrager plaatsen
Wanneer de verspringing niet al te groot is (slechts enkele cm’s) en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je het probleem oplossen door het plaatsen van een houten plaatje (of iets vergelijkbaars) achter de leuningdrager. Door een blokje van dezelfde dikte als de verspringing op de muur te plaatsen, komen de zadels van de leuningdragers in dezelfde lijn te staan. Bekijk onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.
2. De trapleuning opsplitsen in twee delen
Wanneer de verspringing in de muur iets groter is en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je de trapleuning het beste opsplitsen in twee losse delen.
3. De trapleuning iets eerder laten stoppen en/of de leuningdragers verder van het uiteinden plaatsen
Zit de verspringing redelijk op het begin of het einde van de trapleuning? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de trapleuning iets later te laten beginnen/stoppen. Je hebt dan alleen bij de eerste of laatste traptrede(n) geen trapleuning, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook zou je in dat geval de leuningdrager iets verder van het uiteinden kunnen plaatsen, zodat de trapleuning nog iets verder door kan lopen.
4. De trapleuning over de verspringing plaatsen
Wanneer de muur slechts een klein stukje verspringt en de verspringing ook niet al te groot is (max. 5 cm) zou je de trapleuning ook voorbij de verspringing kunnen laten lopen. Je plaatst dan zowel boven als onder de verspringing een leuningdrager.
Worden de schroefgaten in de trapleuning al door jullie voorgeboord?
De trapleuning wordt aan de leuningdragers gemonteerd middels schroeven. In de houten en boomstam trapleuningen worden door ons nog geen schroefgaten voorgeboord. Bij de (zwarte) rvs trapleuningen worden de schroefgaten wel al door ons voorgeboord.
Houten en boomstam trapleuningen
Bij onze houten en boomstam trapleuningen boren we bewust nog geen schroefgaten in de trapleuning. Het voorboren van de schroefgaten is namelijk eenvoudig zelf te doen, in onze montagehandleidingen lees je hoe je te werk gaat. Het niet voorboren heeft verschillende voordelen, je kunt daardoor namelijk nog zelf bepalen op welke positie je de leuningdragers wilt plaatsen.
In veel situaties is dat handig en gewenst. Bijvoorbeeld omdat je de trapleuning dan makkelijk kunt plaatsen op bestaande schroeven of schroefgaten van de oude leuningdragers. Of omdat er een lichtschakelaar, raam of iets dergelijks in de weg zit.
(Zwarte) rvs trapleuningen
Bij onze (zwarte) rvs trapleuningen boren we wel al de schroefgaten voor, omdat dit een stuk lastiger is om zelf te doen. We plaatsen de twee buitenste leuningdragers standaard op 15 cm de uiteinden. De eventuele tussenliggende dragers verdelen we gelijkmatig over de trapleuning.
Wanneer het gewenst is om de schroefgaten/leuningdragers op een andere positie te plaatsen is dat uiteraard ook mogelijk. Bij het samenstellen van de trapleuning kun je de afwijkende posities aan ons doorgeven. Ook wanneer je liever hebt dat we nog geen schroefgaten voorboren, kun je dit hier aangeven.
Hoe hoog hang je een trapleuning?
Doorgaans wordt een trapleuning op heuphoogte geplaatst. Over het algemeen wil dat zeggen dat een trapleuning meestal op een hoogte van circa 90 cm wordt geplaatst, gemeten vanaf de voorkant van de traptreden tot aan de bovenkant van de leuning. Deze hoogte zorgt voor een comfortabele en veilige grip bij het op- en aflopen van de trap.
Natuurlijk kun je hier naar eigen wens van afwijken. Voor langere personen kan het praktischer zijn om de trapleuning iets hoger te hangen. Heb je kleine kinderen in huis? Dan zou je er juist voor kunnen kiezen om de trapleuning iets lager te plaatsen.
In de voorschriften van het Bouwbesluit staat dat een trapleuning in een woning ook aan bepaalde normen moet voldoen. Hierin staat beschreven dat een trapleuning zich moet bevinden tussen de 80 en 100 cm boven de voorkant van de traptrede.
Ik heb een verspringing in de muur, hoe plaats ik hier een trapleuning?
In een trapgat komt het soms voor dat er een verspringing in de muur zit, bijvoorbeeld door leidingwerk, een koof of de overgang van de ene naar de andere verdiepingsvloer. Voor het plaatsen van een trapleuning kan dat voor een uitdaging zorgen. Doordat de muur niet gelijk loopt is het namelijk niet mogelijk om de (zadels van de) leuningdragers in een rechte lijn van elkaar te plaatsen. We kunnen helaas geen verlengde of verkorte leuningdragers op maat leveren.
Toch zijn er gelukkig oplossingen te bedenken om ook bij muren die niet gelijk lopen een trapleuning te plaatsen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt oplossen. Ons advies is om zelf aan de hand van jouw trapgatsituatie te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw trapleuning.
1. Een blokje achter de trapleuningdrager plaatsen
Wanneer de verspringing niet al te groot is (slechts enkele centimeters) en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je het probleem oplossen door het plaatsen van een houten plaatje (of iets vergelijkbaars) achter de leuningdrager. Door een blokje van dezelfde dikte als de verspringing op de muur te plaatsen, komen de zadels van de leuningdragers in dezelfde lijn te staan. Bekijk onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.
2. De trapleuning opsplitsen in twee delen
Wanneer de verspringing in de muur iets groter is en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je de trapleuning het beste opsplitsen in twee losse delen.
3. De trapleuning iets eerder laten stoppen en/of de leuningdragers verder van het uiteinden plaatsen
Zit de verspringing redelijk op het begin of het einde van de trapleuning? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de trapleuning iets later te laten beginnen of iets eerder te laten stoppen. Je hebt dan alleen bij de eerste of laatste traptrede(n) geen trapleuning, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook zou je in dat geval de leuningdrager op het uiteinden iets meer naar binnen kunnen plaatsen, zodat de trapleuning nog iets verder door kan lopen.
4. De trapleuning over de verspringing plaatsen
Bij leidingwerk of wanneer de muur slechts een klein stukje verspringt en de verspringing ook niet al te groot is (max. 5 cm) zou je de trapleuning ook voorbij de verspringing kunnen laten lopen. Je plaatst dan zowel boven als onder de verspringing een leuningdrager.
Trapleuningen
Kan ik een gebogen trapleuning vervangen voor een rechte trapleuning?
Een gebogen trapleuning kan in de meeste gevallen prima vervangen worden voor een rechte trapleuning. Vandaag de dag worden er voornamelijk rechte trapleuningen geplaatst. Enerzijds omdat dit een strakkere en modernere uitstraling geeft aan de trap, en anderzijds omdat het een stuk voordeliger in prijs is ten opzichte van gebogen trapleuningen.
Wil je graag jouw huidige gebogen trapleuning vervangen voor een rechte trapleuning en de huidige leuningdragers of schroeven in de muur opnieuw gebruiken? Houd er in dat geval rekening mee dat dit niet in alle situaties mogelijk is. Wanneer je een rechte trapleuning wilt monteren op 3 of meer bestaande leuningdragers/schroeven, dan is het belangrijk om te controleren of al deze leuningdragers/schroeven rechtlijnig aan elkaar lopen. Wanneer je oude trapleuning gebogen was, kan het zijn dat de leuningdragers/schroeven niet in een rechte lijn van elkaar staan. In dat geval zal je één of meerdere van de huidige leuningdragers/schroeven moeten verzetten. Zie de afbeelding hieronder ter verduidelijking.
Meer informatie en tips over het vervangen van een gebogen trapleuning kun je op deze pagina lezen.
Wat is de maximale lengte die jullie kunnen leveren?
Bijna al onze trapleuningen kunnen we leveren tot een lengte van 430 cm. Met uitzondering van onze boomstam trapleuningen, deze kunnen we leveren tot een maximale lengte van 400 cm.
Het komt sporadisch voor dat we van een bepaald model op dat moment geen langere lengtematen meer op voorraad hebben. Op de productpagina staat bij het invulveld van de lengte aangegeven wat de maximale lengtemaat is die we kunnen leveren (en dus ook op voorraad hebben). Langere lengtematen dan de vermelde maximale lengte kunnen we helaas niet leveren.
Heb je eigenlijk een trapleuning langer dan 430 cm nodig hebben? Je zou er dan voor kunnen kiezen om de maximale lengte te bestellen en dan bij het monteren de trapleuning iets later te laten beginnen en/of iets eerder te laten stoppen. Wat ook een optie is, is om de lengte op te splitsen in twee losse trapleuningen.
Alle trapleuningen die we leveren bestaan uit één stuk. Ook de houten trapleuningen bestaan uit volhout (gemaakt uit één stuk hout). We gebruiken dus geen gevingerlast hout waarbij vaak lelijke vingerlasverbindingen en kleurverschillen zichtbaar zijn.
Wat is het verschil tussen zwarte rvs en zwarte hardhouten trapleuningen?
Vandaag de dag zie je veel zwarte accenten terug in het interieur en daarom zijn ook onze zwarte trapleuningen enorm populair. Met zwarte trapleuningen geef je jouw trap een moderne en stijlvolle uitstraling. Wanneer je nieuwe zwarte trapleuningen wilt kan het zijn dat je twijfelt tussen zwarte trapleuningen van hout of staal/rvs. Het verschil tussen beide zit hem vooral in de uitstraling en duurzaamheid. Hieronder leggen we de verschillen uit.
Uitstraling en gevoel
Zwarte stalen rvs trapleuningen geven een strakke en moderne look aan de trap, maar kunnen wel wat killer aanvoelen. Zwarte houten trapleuningen hebben daarentegen juist een warmere, uitnodigendere uitstraling.
Duurzaamheid en onderhoud
Daarnaast is er een verschil in duurzaamheid en onderhoud. Onze zwarte rvs trapleuningen worden gepoedercoat. Poedercoating is een zeer slijtvaste en krasbestendige afwerking. Hierdoor zal je niet zo snel een kras of beschadiging in de trapleuning krijgen en heeft de trapleuning weinig onderhoud nodig. Een nadeel is echter dat wanneer er toch een kras of beschadiging ontstaat dit zeer lastig is om zelf mooi bij te werken. In dat geval zou de trapleuning eigenlijk opnieuw naar een poedercoater gebracht moeten worden om de beschadiging te herstellen.
Onze zwarte hardhouten trapleuning worden door ons 3 laags afgelakt (één grondlaag en twee aflaklagen). Hiervoor gebruiken we professionele en hoogwaardige polyurethaan-acrylaat lak die kras- en slijtvast is en resident tegen huidvet. De laklaag van onze houten trapleuningen kan daarom gelukkig heel wat hebben, maar je ontkomt er helaas niet aan dat deze door de jaren heen langzaamaan toch iets zal gaan slijten, zeker omdat je er iedere dag met je handen overheen gaat. Een zwarte houten trapleuning vraagt op de lange termijn daarom om iets meer onderhoud. Het is wel handig dat je een houten trapleuning na verloop van tijd natuurlijk makkelijk een keertje opnieuw in de verf kunt zetten en deze er dan weer helemaal als nieuw uitziet (net zoals je dit bijvoorbeeld ook om de paar jaar doet met houten deuren, kozijnen en trappen). Bovendien is een groot voordeel aan houten trapleuningen (ten opzichte van zwarte rvs trapleuningen) dat eventuele beschadigingen makkelijk zelf bij te werken zijn met een beetje verf.
Een zwarte trapleuning monteren op bestaande leuningdragers of schroeven?
Wil je jouw huidige trapleuning vervangen voor een zwarte trapleuning en daarbij de bestaande leuningdragers of schroeven in muur opnieuw gebruiken? Dan adviseren we om te kiezen voor zwarte houten trapleuningen. Onze houten trapleuningen kun je namelijk middels de meegeleverde houtschroeven makkelijk op bestaande leuningdragers of schroeven monteren (mits de leuningdragers/schroeven rechtlijnig van elkaar op de muur zitten).
Het monteren van zwarte rvs trapleuningen op bestaande leuningdragers of schroeven is ook mogelijk, maar is iets moeilijker ten opzichte van houten trapleuningen. Je kunt er dan voor kiezen om geen schroefgaten door ons voor te laten boren. Je ontvangt dan gratis een metaalboortje en draadtapboortje van ons waarmee je zelf de schroefgaten in de trapleuning kunt voorboren. Maar ben je er van bewust dat rvs vrij stug en hard materiaal is waar je niet gemakkelijk doorheen boort. Het zelf boren van de schroefgaten is zeker goed te doen, maar houdt er wel rekening mee dat het wat handigheid en het juiste gereedschap vereist.
Wat is het verschil tussen een rechte en gekronkelde boomstam trapleuning?
De rechte boomstammen lopen zo goed als recht. Maar het blijft uiteraard een boomstam, dus enige kleine kronkels zitten er mogelijk altijd in. De trapleuning is dus niet volledig lijnrecht en egaal, wat zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Een rechte boomstam heeft een strakker aanzien en gekeken naar het gebruikersgemak is deze trapleuning het prettigst. Wanneer je de boomstam wilt monteren op bestaande leuningdragers of schroeven is het aan te raden om te kiezen voor een rechte boomstam. Je weet dan zeker dat de trapleuning goed aan zal sluiten op de huidige bevestigingspunten (mits deze bevestigingspunten rechtlijnig aan elkaar lopen).
Een boomstam met natuurlijk kronkels 'golft' iets meer. Hierdoor komt het natuurlijk karakter van de boomstam beter naar voren. In de ene stam kunnen iets meer kronkels zitten dan in de andere stam, en ook de mate van kronkels kan verschillen. Zo zal bij een kleinere lengte de kronkels minder goed naar voren komen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de boomstam wel nog functioneel blijft als trapleuning voor een goed gebruiksgemak.
Onderstaande afbeelding verduidelijkt het verschil tussen een rechte boomstam trapleuning (boven) en gekronkelde boomstam trapleuning (onder).Let op! Wanneer je een boomstam trapleuning langer dan 300 cm bestelt, moet je er rekening mee houden dat deze vanwege zijn lengte nooit volledig recht zal lopen. Wanneer je kiest voor ‘rechte boomstam’ zullen we een boomstam uitzoeken die zo weinig mogelijk kronkels heeft. Maar door de lengte van deze boomstam zullen er altijd enige kronkels in de stam zitten. Houd hier bijvoorbeeld rekening mee wanneer je van plan bent om de boomstam te monteren op bestaande leuningdragers of schroeven.
Moet ik houten trapleuningen behandelen?
Voor voldoende bescherming en een langere levensduur raden wij het altijd aan om houten en boomstam trapleuningen te behandelen. Het plaatsen van onbehandelde houten trapleuningen is dus af te raden.
Door houten trapleuningen te behandelen verduurzaam je het hout. Het zorgt ervoor dat het hout minder snel verkleurt en het hout is daarmee goed beschermd tegen bijvoorbeeld vieze en vette vingers, vocht, vlekken en zweet.
We bieden je de mogelijkheid om de houten trapleuningen door ons te laten behandelen. Dat is wel zo handig! Je zit dan thuis niet meer met het gedoe van het lakken en kunt de trapleuning meteen ophangen. Al onze houten en boomstam trapleuningen kunnen we behandelen met een 2-componenten olie. Dit biedt maximale bescherming en heeft als voordeel dat het de komende jaren geen nabehandeling meer vereist. Ook kunnen we de houten trapleuningen afgelakt leveren in de kleuren zwart RAL9005 en wit RAL9010 (beide zijdeglans). De trapleuningen zijn dan met hoogwaardige verf volledig afgelakt in 3 lagen (één grondlaag en twee aflaklagen).
Het is natuurlijk ook mogelijk om onbehandelde trapleuningen te bestellen. Dan kun je deze zelf behandelen met een beits, lak, olie of verf naar keuze. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een eiken trapleuning met dezelfde lak wilt behandelen als de eiken trap, zodat de houtkleuren mooi overeenkomen. Wil je de trapleuningen zelf gaan lakken in een dekkende kleur? Dan raden we aan om te kiezen voor onbehandeld mahoniehouten trapleuningen. Mahoniehout is hardhout en heeft een ideaal oppervlak om een strakke verflaag op te zetten.
Wat kost een nieuwe trapleuning?
Het is moeilijk om hier een goed antwoord op te geven. De kosten kunnen per trap flink uiteenlopen en zijn vooral afhankelijk van je wensen en type trap.
Heb je bijvoorbeeld een rechte steektrap en ga je de oude leuningdragers weer opnieuw gebruiken? Dan heb je al een nieuwe trapleuning voor circa €100. Heb je een trap met veel hoeken, dan heb je veel kortere leuningen nodig en ook meer leuningdragers. Kies je dan ook nog voor een wat duurder model trapleuning, dan kunnen de kosten oplopen tot €600 per trap.
Op onze webshop kun je ieder model trapleuning uit ons assortiment naar eigen wens samenstellen. Op basis van de gekozen lengte, afwerking en leuningdragers wordt dan meteen de prijs inzichtelijk. Bekijk dus onze productpagina's om uit te rekenen wat de exacte kosten zijn voor een nieuwe trapleuning bij jouw trap of om een indicatie te krijgen van de kosten.
Wil je graag een offerte voor een nieuwe trapleuning ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan stellen we graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Je kunt contact met ons opnemen via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Is een trapleuning verplicht?
Een trapleuning dient als ondersteuning en comfort bij het traplopen, maar biedt ook veiligheid om ongelukken te voorkomen. Naar schatting belanden in Nederland ruim 30.000 mensen per jaar op de Eerste Hulp als gevolg van een val van de trap. Een trapongeluk kan ernstig letsel vooroorzaken of in de ergste gevallen zelfs overlijden.
Om die reden is in de voorschriften van het Bouwbesluit dan ook opgenomen dat een trapleuning in Nederland verplicht is. In het Bouwbesluit staan bepalingen waar je je aan moet houden bij het bouwen van een nieuwbouwhuis of verbouwing. Een trapleuning is verplicht voor een trap die meer dan een meter hoogteverschil overbrugt en een hellingshoek heeft van meer dan 2:3. Bij deze trappen is het verplicht om aan minimaal een zijde van de trap een leuning te plaatsen.
Is er een baby op komst? Dan is het ook goed om te weten dat de kraamzorg het verplicht stelt dat er een degelijke trapleuning aanwezig is bij de trappen.
Kan ik bij jullie langskomen om de trapleuningen te bekijken?
Je bent uiteraard welkom om een keertje langs te komen. We hebben geen showroom, maar in onze werkplaats in Someren voorzien we jou graag van advies en kun je alle modellen met eigen ogen bekijken. We hebben altijd alles op voorraad en kunnen dus samen met jou de trapleuning naar wens samenstellen.
Wil je een keertje langskomen? Dan willen we je vragen om vooraf eerst even een afspraak te maken, dan weten we zeker dat er iemand aanwezig is om jou te helpen. Je kunt een afspraak maken door contact met ons op te nemen. Dit kan heel handig via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Kan ik proefstaaltjes bestellen van de trapleuningen?
Twijfel je welk model en/of kleur het beste bij jouw trap en interieur past? Of wil je graag eerst een goede indruk krijgen van de trapleuning die je op het oog hebt voordat je deze daadwerkelijk gaat bestellen? Dan bieden we je de mogelijkheid om proefstaaltjes te bestellen. Een proefstaaltje bestaat uit een stukje trapleuning van circa 15 cm.
Je bent ook altijd welkom om een keertje bij ons langs te komen. In onze werkplaats in Someren voorzien we jou graag van advies en kun je alle modellen met eigen ogen bekijken. Wanneer je een keertje langs wilt komen willen we je vragen om vooraf eerst even een afspraak te maken, dan weten we zeker dat er iemand aanwezig is om jou te helpen.
Leuningdragers
Wat is het verschil tussen een leuningdrager met schroeven en stokeind?
Je hebt bij ons keuze uit verschillende soorten leuningdragers. De leuningdragers die we in ons assortiment hebben kunnen verdeeld worden in twee categorieën:
Montage met stokeind M8 (model C, D, K en M)
Montage met 3 of 4 schroeven (model A, B, E, G, H en I)
Welke model leuningdrager je het beste kunt kiezen is vooral afhankelijk van het type wand waar de leuningdrager op gemonteerd wordt.
Massieve muren en houten balken
Wordt de leuningdrager gemonteerd op een massieve muur (zoals beton, steen, gipsblokken, kalkzandsteen, cellenbeton/ytong) of een houten balk? Dan kunnen beide soorten (zowel de leuningdragers met schroeven als stokeind) prima gebruikt worden. Maar bij dit soort wanden zou ons advies zijn om te kiezen voor de leuningdragers die je monteert met een stokeind (model C, D, K of M). Dit zorgt namelijk voor een mooiere uitstraling omdat er bij deze leuningdragers geen schroeven in het zicht zijn (ook wel blinde montage genoemd). Daarnaast is deze leuningdrager op massieve muren het makkelijkst te monteren, omdat je maar één schroefgat per drager in de muur hoeft te boren.
Houten planken/wanden en gipsplaatwanden
Ga je de leuningdrager monteren op een houten (smet)plank, houten wandpaneel of gipsplaatwand? Dan adviseren we om de leuningdragers te nemen die je met schroeven monteert (model A, B, E, G, H of I). Bij een gipsplaat is het dan aan te raden om hierbij speciale gipsplaat pluggen te gebruiken. Gipsplaat pluggen kunnen wij niet meeleveren, maar zijn te verkrijgen in de bouwmarkt.
Hoe monteer ik jullie leuningdragers?
Het monteren van onze leuningdragers is zeer eenvoudig: gaten in de muur boren, de meegeleverde schroeven en pluggen erin en de trapleuning hangt! Voor het monteren van onze trapleuningen en leuningdragers hebben we handige montagehandleidingen opgesteld. Hierin leggen we je stap-voor-stap uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Deze montagehandleidingen en alle andere vragen omtrent de montage kun je terugvinden op onze pagina met montagehandleidingen.
Kunnen jullie de leuningdragers verlengen of verkorten?
Wij kunnen helaas geen verlengde of verkorte leuningdragers op maat leveren. Al onze leuningdragers hebben standaard een wandafstand.
Zit er een verspringing in de muur waar de trapleuning op gemonteerd wordt? Gelukkig zijn er dan andere oplossingen te bedenken om ook bij muren die niet gelijk lopen een trapleuning te plaatsen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt oplossen. Ons advies is om zelf aan de hand van jouw trapgatsituatie te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw trapleuning.
1. Een blokje achter de trapleuningdrager plaatsen
Wanneer de verspringing niet al te groot is (slechts enkele cm’s) en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je het probleem oplossen door het plaatsen van een houten plaatje (of iets vergelijkbaars) achter de leuningdrager. Door een blokje van dezelfde dikte als de verspringing op de muur te plaatsen, komen de zadels van de leuningdragers in dezelfde lijn te staan. Bekijk onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.
2. De trapleuning opsplitsen in twee delen
Wanneer de verspringing in de muur iets groter is en ergens in het midden van de trapleuning zit, kun je de trapleuning het beste opsplitsen in twee losse delen.
3. De trapleuning iets eerder laten stoppen en/of de leuningdragers verder van het uiteinden plaatsen
Zit de verspringing redelijk op het begin of het einde van de trapleuning? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de trapleuning iets later te laten beginnen/stoppen. Je hebt dan alleen bij de eerste of laatste traptrede(n) geen trapleuning, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook zou je in dat geval de leuningdrager iets verder van het uiteinden kunnen plaatsen, zodat de trapleuning nog iets verder door kan lopen.
4. De trapleuning over de verspringing plaatsen
Wanneer de muur slechts een klein stukje verspringt en de verspringing ook niet al te groot is (max. 5 cm) zou je de trapleuning ook voorbij de verspringing kunnen laten lopen. Je plaatst dan zowel boven als onder de verspringing een leuningdrager.
Wat zijn de afmetingen van de leuningdragers?
Voor de afmetingen van de leuningdragers, zoals de wandafstand, kun je het beste onze pagina met leuningdragers raadplegen. Hier kun je van ieder model tekeningen met de exacte maatvoering terugvinden.
Hoeveel leuningdragers heb ik nodig?
Bij de montage van een trapleuning is het belangrijk om voldoende leuningdragers te gebruiken. Dit is uiteraard van belang voor een veilige en stevige montage, maar het zorgt ook voor een mooie uitstraling. Aan de hand van de lengte die je hebt ingevuld (bij stap 1) geeft onze webshop een advies hoeveel leuningdragers je het beste kunt bestellen. Het is uiteraard ook mogelijk om de trapleuning zonder leuningdragers te bestellen, zodat je de leuning kunt monteren op je bestaande leuningdragers of andere leuningdragers.
Wij adviseren om de volgende aantallen aan te houden:
Lengte tot 170 cm: 2 leuningdragers
Lengte 170 tot 300 cm: 3 leuningdragers
Lengte 300 tot 400 cm: 4 leuningdragers
Lengte langer dan 400 cm: 5 leuningdragers
Natuurlijk kun je van bovenstaand advies naar eigen wens afwijken. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor minder leuningdragers dit natuurlijk zorgt voor een iets minder stevige montage.
Kunnen jullie ook ... leveren?
Kunnen jullie de ronde trapleuningen ook met een bol uiteinden leveren?
Onze ronde houten trapleuningen worden door ons voorzien van een vlak uiteinden, wat een strakke en moderne uitstraling aan de trapleuning geeft. De randen van het uiteinden (de zaagsnede) wordt daarbij netjes afgerond (radius 4 mm).
Houten trapleuningen met een bolvormig uiteinden kunnen we helaas niet leveren.
Kunnen jullie ook trapleuningen met LED-verlichting leveren?
Trapleuningen met LED-verlichting kunnen we helaas niet leveren.
Kunnen jullie ook trapleuningen voor een open trap(zijde) leveren?
Sommige trappen hebben een open zijde. Het is aan te raden om, zeker met kleine kinderen, de open zijde van de trap te voorzien van een trapleuning. Helaas kunnen we dergelijke trapleuningen niet leveren. Een trapleuning voor een open zijde moet met trapspijlen aan de traptreden gemonteerd worden. Dit is complex en vraagt om iets meer maatwerk. Ons advies is dan ook om voor zulke trapleuningen de hulp in te schakelen van een (lokale) timmerman. Die kan dat ter plekke juist inmeten en monteren.
Wij kunnen alleen trapleuningen voor aan de muur leveren.
Kunnen jullie ook smetplanken leveren?
Smetplanken (planken tegen de muur waarop een trapleuning wordt gemonteerd) hebben we helaas niet in ons assortiment.
Kunnen jullie de trapleuningen ook in een andere afmeting, kleur of houtsoort leveren?
We hebben een veelzijdig assortiment aan de trapleuningen. Alle modellen die we kunnen leveren kunt u terugvinden op onze webshop. Andere modellen, houtsoorten, kleuren en afmetingen kunnen we helaas niet leveren. We kunnen het model van een bestaande houten trapleuning bijvoorbeeld niet namaken.
Bij speciale wensen mag u altijd contact met ons opnemen en kunnen we bekijken wat mogelijk is of welk model mogelijk goed overeenkomt.
Kunnen jullie ook leuningdragers met een kabeldoorvoer leveren?
Leuningdragers met een kabeldoorvoer (ten behoeve van trapleuningen met LED-verlichting) kunnen we helaas niet leveren.
Kunnen jullie ook trapleuningen voor buiten leveren?
Voor een trapleuning die buiten geplaatst wordt raden we rvs trapleuningen aan. Onze rvs trapleuningen wordt vervaardigt uit RVS304. Vaak hoor je dat RVS304 het beste binnen kan worden gebruikt en dat RVS316 geschikt is voor buitenkwaliteit. Maar in feite kan RVS304 zowel binnen als buiten worden gebruikt, zolang de omstandigheden daarvoor aanvaardbaar zijn. Wanneer de trapleuning wordt geplaatst in een normale omgeving en deze regelmatig gepoetst wordt, kan RVS304 zonder problemen buiten gebruikt worden.
Alleen in een zoute en/of zure omgeving (bijvoorbeeld in de buurt van zware industrie, een vliegveld, dichtbij de kust of bij een zwembad) raden we het buitengebruik van RVS304 af. In dat soort gevallen kun je beter kiezen voor een trapleuning van RVS316. Trapleuningen in RVS316 kunnen we helaas niet leveren. Wil je een rvs trapleuning dus buitenshuis gebruiken, maak dan zelf de afweging of RVS304 voldoet, of dat je beter kunt kiezen voor RVS316.
Ook houten trapleuningen kunnen buiten geplaatst worden. Het is dan belangrijk om de trapleuningen te behandelen met een lak, beits of olie die geschikt is voor buiten, zodat het hout goed is beschermd tegen weersinvloeden. De olie en lak die wij gebruiken voor onze trapleuningen is juist optimaal geschikt voor binnenshuis gebruik. Voor het plaatsen van een houten trapleuning buitenshuis kun je dus het beste kiezen voor een onbehandelde houten trapleuning en deze zelf met een geschikte lak of olie voor buiten behandelen. Je kunt je daarvoor het beste laten adviseren bij een verfspeciaalzaak.
Problemen & beschadigingen
Mijn product is beschadigd aangekomen, wat moet ik doen?
De trapleuningen worden door ons altijd stevig verpakt met behulp van schuimfolie, noppenfolie en plastic beschermhoezen. Daardoor is de kans op beschadigingen tijdens het transport minimaal.
Toch kan het onverhoopt voorkomen dat de producten beschadigd raken. Kom je tijdens het uitpakken van je bestelling erachter dat de producten beschadigd zijn? Dan willen we je vragen om dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Je kunt ons een berichtje sturen via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557). Graag ontvangen we daarbij ook foto's van de beschadigingen. We zullen dan samen op zoek gaan naar een passende oplossing.
Mijn geleverde bestelling is onjuist of er ontbreekt iets, wat moet ik doen?
Is de bestelling onjuist geleverd of ontbreekt er iets? Dan moeten we per ongeluk een foutje hebben gemaakt. Alvast ons excuus. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de geleverde trapleuning niet overeenkomt met de door jouw opgegeven specificaties. Of misschien is de bestelling niet compleet doordat er iets ontbreekt.
Laat het ons in zo’n geval zo snel mogelijk weten. Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. Je kunt contact met ons opnemen via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Bestellen & betalen
Hoe kan ik betalen?
Je kunt op onze webshop gebruik maken van verschillende betaalmethodes. Daardoor is er altijd een keus die bij je past. De beschikbare betaalmethodes:
iDeal
Bancontact
Creditcard (VISA, Mastercard of Maestro)
Bankoverschrijving
Meer informatie over deze betaalmethodes vind je op deze pagina.
Er is bij het bestellen iets misgegaan met de betaling, wat moet ik doen?
Treed er een probleem op tijdens het betalen van de bestelling? Het kan zijn dat er bij de betaling iets misgaat, bijvoorbeeld omdat de betaling wordt onderbroken, de internetverbinding wegvalt of er te weinig saldo op de rekening staat.
Wanneer je van ons enkel een mail met orderbevestiging hebt ontvangen, is de bestelling wel goed binnengekomen maar is de betaling mislukt. Na een succesvolle betaling ontvang je namelijk van ons ook een mail met betaalbevestiging. Je kunt eventueel ook de afschriften op je bankrekening controleren.
Is de betaling mislukt? Lees dan op deze pagina hoe je de betaling van jouw order alsnog kunt voldoen door het orderbedrag aan ons over te boeken of gebruik te maken van een betaallink.
Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?
Of je jouw bestelling nog kunt wijzigen of annuleren hangt af van hoe ver we al zijn met het verwerken en versturen van de bestelling. Doordat we alle trapleuningen op maat maken kunnen we niet garanderen dat wijzigingen of annuleringen nog mogelijk zijn als we de bestelling al in behandeling hebben genomen.
Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons. Dan kijken we samen naar wat mogelijk is of wat een goede oplossing zou zijn. Je neemt gemakkelijk contact met ons op via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Is het mogelijk om achteraf te betalen?
Het is helaas (nog) niet mogelijk om achteraf te betalen.
Levering & retourneren
Wat is de levertijd?
Uiteraard doen we ons best om je bestelling zo snel mogelijk af te leveren. Alle trapleuningen worden op maat gemaakt. Bovendien neemt de afwerking van de trapleuning (denk aan poedercoating, lakken en oliebehandeling) enige droog- en uithardingstijd met zich mee.
Maar doordat we altijd alles voldoende op voorraad hebben kunnen we snelle levertijden garanderen. In principe kunnen we al onze trapleuningen binnen 2 weken leveren, meestal zelfs al binnen paar dagen. De verwachte levertijd verschilt per product en staat aangegeven op de productpagina. Zodra je bestelling (bijna) klaar is ontvang je een mail van ons of onze koerier met verdere informatie omtrent de bezorging.
Ben je met spoed opzoek naar een trapleuning? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we bekijken wat mogelijk is en vertellen wat de snelst mogelijke leverdatum is. Je kunt contact met ons opnemen via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten worden in rekening gebracht bij het afronden van de bestelling. De verzendkosten die we in rekening brengen is afhankelijk van je bestelling. Alle trapleuningen uit eenzelfde bestelling worden altijd in één pakket verzonden, je betaald dus ook maar één keer verzendkosten per bestelling. Het is uiteraard ook mogelijk de bestelling bij onze werkplaats in Someren af te halen, dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.
Langste lengtemaat uit de bestelling is langer dan 160 cm
Verzendkosten Nederland: €19,95
Verzendkosten België: €29,95
Trapleuningen langer dan 160 cm kunnen we vanwege de lengte helaas niet verzenden met de reguliere pakketdiensten. Deze bestellingen laten we daarom bij jouw thuis leveren door Van de Hoef Logistiek. Zij zijn gespecialiseerd in buitenmaatse pakketten, waardoor we trapleuningen t/m een lengte van 430 cm kunnen bezorgen. De verzendtarieven van dit soort pakketten liggen logischerwijs iets hoger dan normale postpakketjes, daarom brengen we bij deze bestellingen standaard verzendkosten in rekening (ongeacht de hoogte van het orderbedrag).
Langste lengtemaat uit de bestelling is korter dan 161 cm
Verzendkosten Nederland: €7,95
Verzendkosten België: €11,95
Wanneer je bestelling alleen kleinere trapleuningen bevat (t/m 160 cm) verzenden we de bestelling met DPD als pakketpost (met lengtetoeslag). Bij een minimaal orderbedrag van €250 worden trapleuningen korter dan 161 cm in Nederland gratis bezorgd.
Leuningdragers en proefstaaltjes
Verzendkosten Nederland: €5,95
Verzendkosten België: €9,95
Bestel je alleen leuningdragers of proefstaaltjes? Dan wordt jouw bestelling als pakketpost geleverd door PostNL. Bij een minimaal orderbedrag van €100 worden leuningdragers in Nederland gratis bezorgd.
Wat is de status van mijn bestelling?
Wanneer je een bestelling hebt geplaatst en betaald ontvang je twee mails van ons: een orderbevestiging en betaalbevestiging. Dit betekent dat we aan de slag gaan met jouw bestelling. De verwachte levertijd staat op de productpagina van het product vermeld. Zodra de bestelling (bijna) klaar is om verzonden te worden krijg je van ons of onze koerier nog een mail met informatie omtrent de bezorging.
Ben je benieuwd naar de status van je bestelling? Of wil je weten wanneer deze precies geleverd kan worden? Neem dan even contact met ons op. Dat kan gemakkelijk via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Hoe verloopt de levering?
De trapleuningen worden door ons altijd stevig verpakt met behulp van schuimfolie, noppenfolie en/of plastic beschermhoezen om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Alle trapleuningen uit eenzelfde bestelling worden altijd in één pakket verzonden en geleverd (tenzij het een hele grote bestelling betreft, dan splitsen we het op in twee of meer pakketten).
Door welke koerier je bestelling wordt geleverd is afhankelijk van wat je besteld hebt.
Langste lengtemaat uit de bestelling is langer dan 160 cm
Trapleuningen langer dan 160 cm worden geleverd door Van de Hoef Logistiek. Zij zijn gespecialiseerd in buitenmaatse pakketten. Zodra jouw trapleuning bijna klaar is ontvang je van hun een mail met daarin een link naar hun bezorgkalender. Daarmee kun je zelf een bezorgafspraak inplannen. Levering is mogelijk van ma t/m za (m.u.v. enkele afgelegen postcodegebieden). De avond voor de gekozen bezorgdag ontvang je nog een mail met track & trace en het tijdvak waarin de bezorger verwacht langs te komen. Voor vragen omtrent de bezorging (bijvoorbeeld een adreswijziging of verplaasten van de bezorgdag) mag je direct contact opnemen met Van de Hoef Logistiek via [email protected] of +31 (0)318 - 57 57 84.
Langste lengtemaat uit de bestelling is korter dan 161 cm
Wanneer je bestelling alleen kleinere trapleuningen bevat (t/m 160 cm) zal jouw bestelling geleverd worden door DPD als pakketpost. Zodra we jouw trapleuningen hebben ingepakt ontvang je van ons een mail met track & trace zodat je de zending kunt volgen.
Leuningdragers en proefstaaltjes
Bestellingen van proefstaaltjes of enkel leuningdragers zullen geleverd worden door PostNL. Zodra we jouw bestelling hebben ingepakt ontvang je van ons een mail met track & trace zodat je de zending kunt volgen.
Hoe worden de trapleuningen verpakt?
De trapleuningen worden door ons altijd stevig verpakt met behulp van schuimfolie, noppenfolie en/of plastic beschermhoezen om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Alle trapleuningen uit eenzelfde bestelling worden altijd in één pakket verpakt en verzonden (tenzij het een hele grote bestelling betreft, dan splitsen we het op in twee of meer pakketten).
Is het mogelijk om de trapleuningen bij jullie af te halen?
Het is uiteraard ook mogelijk om je online bestelling bij ons in Someren af te halen. Je kunt hiervoor kiezen bij het afronden van je bestelling. In dat geval betaal je geen verzendkosten. Wanneer je bestelling bij ons klaarligt, zullen we contact met je opnemen om een afhaalmoment af te spreken. We kunnen de trapleuningen bij het afhalen stevig verpakken, zodat de trapleuningen bij het vervoer naar huis geen beschadigingen oplopen.
Leveren jullie ook in het buitenland?
Naast Nederland kunnen we ook in België leveren. Daarbuiten leveren we in principe nog niet. Maar we kunnen altijd bekijken of het mogelijk is om de trapleuningen in het buitenland te leveren. Neem hiervoor even contact met ons op. Dat kan gemakkelijk via de groene contact-button rechtsonder (of via [email protected] / 085 - 06 06 557).
Is het mogelijk om de trapleuningen te retourneren?
Al onze trapleuningen worden op maat gemaakt op basis van de door jouw aangegeven specificaties en wensen, denk bijvoorbeeld aan de door jouw gekozen lengte, houtsoort, kleur en/of afwerking. Doordat het een maatwerk product is kunnen we deze helaas niet terugnemen en is het dus niet mogelijk om de trapleuningen te retourneren.
Leuningdragers mogen wel geretourneerd worden. Je krijgt van ons vanaf het ontvangst van jouw bestelling 30 dagen bedenktijd. Wil je leuningdragers retourneren? Op onze retourpagina lees je meer over ons retourbeleid en hoe je jouw bestelling kunt retourneren.
Heb je nog andere vragen?
Neem dan contact met ons op!
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kan gemakkelijk contact met ons opnemen via de groene contact-button rechtsonder. We zijn doorgaans telefonisch bereikbaar van ma t/m vr tussen 8.00 en 17.00 uur en streven ernaar om berichtjes via WhatsApp of mail uiterlijk de eerste volgende werkdag te beantwoorden.
Onze contactmogelijkheden:
Telefoon: +31 (0)85 - 06 06 557
WhatsApp: +31 (0)85 - 06 06 557
E-mail: [email protected]